vanaf 75,- 
per persoonBoekingen.html
vis met piet
 
achtergrond


Piet aan het werk

Piet in de persexcursies
Havengebied 
Havengebied uitgebrei

Piet_aan_het_werk.htmlPiet_in_de_pers.htmlPiet_aan_het_werk.htmlPiet_in_de_pers.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1
 

Piet Ruijter is al sinds zijn 15e jaar visser in Amsterdam. Het vak heeft hij geleerd van zijn vader Jaap Ruijter die al ruim voor de Tweede Wereldoorlog besloten had om visser te worden in plaats van thuisslachter zoals zijn vader. Piet heeft sindsdien de havens van Amsterdam zien veranderen tot wat ze nu zijn geworden en kent het gebied als zijn broekzak.


Hij is de laatst overgebleven beroepsvisser van Amsterdam en vormt daarom een parel die we moeten koesteren. Immers, de oorsprong van de faam en rijkdom van Amsterdam ligt voor een belangrijk deel bij de visserij.


Piet woont en werkt op het Westerdok. Daar heeft hij zijn boetschuur waar hij zijn netten repareert en opslaat. En van hieruit vertrekt hij met zijn vissersvlet richting havens en de Amstel om aal of schubvis (vooral snoekbaars) te vangen. Naast het vissen voor consumptie wordt Piet ook vaak ingezet voor onderzoek en monitoring van het viswater in opdracht van de gemeente Amsterdam (DRO), het havenbedrijf en Waternet.

In de fuik...

PIET RUIJTER

Reserveren kan tot maximaal 4 personen per excursie. De excursie duurt ca. 4 uur, afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Foto’s: Sascha Schalkwijk